Skip to content Skip to navigation

Upowszechnianie projektu

Kolejny kurs dla młodzieży zakończony!

Drugi „Kurs, zajęcia specjalistyczne z zakresu kuchni regionalnej, lokalnej i międzynarodowej” dla młodzieży z technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSOiZ został zakończony 06 maja 2025r.
Kurs poprowadził Pan Radosław Stawiarski, doświadczony szef kuchni, pracownik Szpitala św. Łukasza w Bolesławcu.
Kurs prowadzony był w ramach realizacji Projektu nr FEDS.08.01-IZ.00-0026/23 pn. „Regionalna gastronomia dla Dolnego Śląska”, który realizowany jest przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego w ramach programu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027, Działanie FEDS.08.01 Dostęp do edukacji. Projekt skierowany jest do uczniów, którzy kształcą się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczycieli którzy prowadzą kształcenie w ramach tego kierunku.
          Każdy uczestnik zajęć powinien być przygotowany do przygotowywania wybranych dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Zajęcia przebiegały w niezwykłej atmosferze, pełne śmiechu, dobrej zabawy i z wykorzystaniem wyjątkowych produktów spożywczych.
 

102881aa-9cf1-4df4-b8e1-675497d7c78b.jpg

401b00ff-506f-424c-a7b8-0196938f51bc.jpg

1bb2a318-de97-475e-b68c-30f8de1feaab.jpg

eb85cc9e-9748-4e67-8945-3486118fc195.jpg

6c509483-a440-46dc-92f4-1f06553afd7e.jpg

42cae61d-344f-4b42-a4b5-8586444f916a.jpg

16cb4888-a770-41e9-8198-40ce669b863b.jpg

Typ: 
Zwykła