Wysłane przez moderator w ndz., 06/01/2025 - 15:56
Szkolenie dla naszych uczniów odbyło się w dwóch terminach: 15-16 maja 2025r. dla 7 uczniów klasy 3 technikum hotelarskiego oraz 22-23 maja 2025r dla 8 uczniów klasy 2 technikum hotelarskiego.
Uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im.mjra H.Sucharskiego w Bolesławcu uczestniczyli w dwóch blokach szkoleniowych, z których każdy przewidziany był na 2 dni (15h dydaktycznych):
Uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im.mjra H.Sucharskiego w Bolesławcu uczestniczyli w dwóch blokach szkoleniowych, z których każdy przewidziany był na 2 dni (15h dydaktycznych):
- „Profesjonalny recepcjonista – kreator doświadczeń Gości i efektywny sprzedawca”, dla uczniów klasy III,
- ,,Nowe oblicze systemu HACCP – optymalizacja i skuteczne zarządzanie bezpieczeństwem Gości oraz hotelu”, dla uczniów klasy II.
Gościliśmy w Dolnośląskim Zespole Szkół w Biedrzychowicach w nowo oddanym ośrodku szkoleniowym pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie Hotelarstwa w Dolnośląskim Zespole Szkół w Biedrzychowicach”. BCU to projekt objęty wsparciem z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności w ramach konkursu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania 120 branżowych centrów umiejętności (BCU), realizujących koncepcję centrów doskonałości zawodowej (CoVEs)”. Inwestorem i Beneficjentem projektu jest Województwo Dolnośląskie, Partnerem projektu jest Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego.
Oba szkolenia były niezwykle merytoryczne, różnorodne, prowadzone w małych grupach i angażujące wszystkich uczestników. Z pewnością wiedza i umiejętności zdobyte przez uczniów podczas spotkań z profesjonalistami zaowocuje w pracy zawodowej jak również podczas zajęć dydaktycznych w szkole.
Dziękujemy uczniom za zaangażowanie, Lucyna Hajduk oraz Anna Nowak.
Typ:
Zwykła